perjantai 3. elokuuta 2012

Helmilusikka


Nyt on nelistyttänyt sen verran paljon, että ei ainuttakaan killutinta ole "ehtinyt" tekemään ;) Ja oikeestaan en taida edes tietää tällä hetkellä (taaskaan!), mitä haluisin tehdä.. Kokemuksen perusteella tätä kestää hetken - ehkä kaks -  ja johan näpertely taas maistuu. Parit edelliset rävellökset on kuvausta vaille valmiina julkaistavaksi, joten päivityksiä pitäis tulla...

Mutta toi mun lusikka; teinpäs kirpparilöydön :)!! Joskus kun sormia oikein kangistuttaa (ja kynnet on päässyt ylimittaiseks!) niin on tosi hankala kaivella pienimpiä helmiä lokerikosta. Kahvilusikka on ollut kiinteä osa mun väline valikoimaa -tässä siis esittelen mun uuden helmilusikan: Var så god! (Kuva ei sitä kerro, mutta se on tosi siro ja pieni.)

Se miksi teen tästä postauksen on toi lusikan puhdistaminen. Työkaveri kertoi, että alpakkalusikan puhdistaminen käy helposti. Neuvojen mukaisesti (vai mukaillen?) toimin seuraavasti:
1) Tiskialtaaseen folio (käärin sen verran, että sain reunat), suolaa folion päälle ja lusikka kyytiin.
2) Lämmintä vettä niskaan - vaalentuminen tapahtui melkein silmänräpäyksessä! (Tosi asiassa, kun tää reaktio tapahtui, siitä tuli aikamoinen...."viemärin" haju!!)
3) Suolaa kostean lusikan päälle - hieroin sillä yltä, päältä ja alta
4) Valmis, kiiltävä lusikka :)

Tosin, nyt kun katson, niin ehkäpä toi patinoitunut versio olis ollut kuitenkin kivempi..

6 kommenttia:

 1. Hei,onnea löydöstä:)
  Ja mun kirppislusikat oottaa putsausta, jopa tuli tarpeeseen tää vihje,kiitos!

  VastaaPoista
 2. Vanha, hyvä konsti ja söpö lusikka :-)

  VastaaPoista
 3. Magsille tuntui olevankin jo entuudestaan tuttu juttu, mutta hienoa, jos tästä vinkistä on hyötyä muille :)) Mä tunnen itseni just nyt niin hyväksi kun en oo käyttänyt kemiallisia aineita - ajatustasolla ainakin tän pitäis olla siis yhden ihmisen yhdenlainen pieni EkoTeko.. Viisaita olleet noi entisajan ihmiset - kiva, että tänkin kaltaiset perinteiset menetelmät elää vielä!

  VastaaPoista
 4. Vielä vinkkaan perään..
  Blogissani on sinulle tunnustus, käypä kurkkaamassa ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...